2016-118 sayılı genel yazı

Mali Danışmanlık-217-16315

Ankara,07.09.2016

Özü: Elektronik Ortamda Oluşturulan Belgelerden Değerli Kağıt Bedeli Alınması Hk.

 

 

........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA

........................ NOTERLİĞİNE

 

 

 

Resmi Gazete'nin 07.09.2016 tarihli ve 29824 sayılı nüshasında yayımlanan Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 6745 Sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanununun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan  belgeler  ibaresinden sonra gelmek üzere  ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan noter belgeleri  ibaresi eklenmiştir.

 

Yapılan değişiklik sonucunda sözü edilen 1 inci maddesinin yeni hali aşağıdaki gibidir.

Madde 1-Bu Kanuna bağlı tabloda yazılı kağıtlar ve belgeler (6745 sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle eklenen hüküm - yürürlük yayımında) ile elektronik imza kullanılmak suretiyle manyetik ortamda ve elektronik veri şeklinde oluşturulan noter belgeleri değerli kağıt sayılır.

Bu kanunun kapsamına giren veya diğer kanunlarla kapsama alınacak olan değerli kağıtların basımı, dağıtımı ve bedellerinin tahsili ile ilgili usul ve esasları ve bu kağıtların bedellerini tesbite Maliye Bakanlığı yetkilidir.

 

Bu değişiklikle elektronik ortamda yapılan işlemler sonucu oluşturulan elektronik veri şeklindeki belgelerden de değerli kağıt bedeli alınması prensibi getirilmiştir.

 

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Saygılarımla,

 

Yunus TUTAR

Başkan

 

 

 

Genel Yazı : 118