1991-20 sayılı genelge

Kamu idarelerine verilmek üzere ilgili mevzuatla belirlenen kurallara uyulacağına ilişkin olarak düzenlenen taahhütnameler hakkında bu hüküm uygulanmaz." Harçlar Kanununun 42/2. maddesi  ve 2008/25 sayılı genelge ile birlikte değerlendirilmelidir.


ANKARA, 22.3.1991

Özü : Birden fazla işlem değeri bulunan taahhütnameden, en yüksek değer üzerinden  nisbi damga vergisi ve nisbi harcın tahsili icap eder.

 

G E N E L G E 20

 

Bazı sanayi kolları ile ilgili imalat yapmak için Ulaştırma Bakanlığınca tahsis edilen arsanın kullanılma koşullarına ilişkin düzenlenmesi istenilen taahhütnamelerde değer gösterilip gösterilmeyeceği ve ne şekilde harca tabi tutulacağı hususuna mütedair yazımıza Maliye ve Gümrük Bakanlığınca gönderilen 19.2.1991 gün ve HARÇ: 2232314/172/13374 sayılı yazıda:

Evvela 492 sayılı Harçlar Kanununun. 42, 46 ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun 6/2 madde hükümleri aynen yazıldıktan sonra;

 Söz konusu taahhütnamede, ilgili firma, Ulaştırma Bakanlığınca kendisine tahsis edilen arsayı belirli şartlara uyarak kullanmayı taahhüt etmekte ve dolayısı ile arsanın aynına yönelik bir taahhütte bulunmaktadır. Bu şekli ile sözü edilen kağıtta 492 sayılı Kanununun 42 nci maddesi hükmü gereğince arsa değerinin gösterilmesi gerekmektedir.

Öte yandan, inceleme konusu taahhütnamede ayrıca şirketin ödenmiş sermayesi, öz kaynak tutarı ile imalat kapasitesine ilişkin taahhütlere ait değerlerde düzenlenmiş bulunmaktadır.

Buna göre, birden fazla işlem değeri bulunan ekli taahhütnameden, yukarıda açıklanan 488 sayılı Kanunun 6/2 ve 492 sayılı Kanununun 46 ncı maddeleri hükmü gereğince en yüksek damga vergisi ve harç alınmasını gerektiren akit veya işlem üzerinden nisbi damga vergisi ve nisbi harcın tahsili icap eder.    denilmektedir. Taahhütname örneği ilişikte gönderilmiştir. Bilginizi ve gereğini rica ederim.

 

Türkiye Noterler Birliği BAŞKANI

Uğur KALAFATOĞLU

(İstanbul 20. Noteri)

 

 

YAN SANAYİ YERİ

TAAHHÜTNAME

Yan Sanayi ile ilgili imalat yapmak için Ulaştırma Bakanlığınca tarafımıza tahsisi yapılan İstanbul; Tuzla  Aydınlı mevkiinde (3829/2 sıra numaralı Pafta No: 20, Yüzölçümü: 3828 m2) sahayı; aşağıda belirtilen koşullar dahilinde kullanacağımızı ve belirtilen diğer şartlara aynen uyacağımızı kabul ve taahhüt ederiz.

1. Ulaştırma Bakanlığınca tesbit edilecek olan tarihler arasında aşağıdaki hususlardaki taahhütlerimiz gerçekleştirilecektir.

a. Ödenmiş Sermaye;                        30.000.000,

b. Özkaynak;                                      650.000.000,

c. İmalat Kapasitesi;                            1.200 Ton/Yıl

d. İşleyeceği çelik, diğer ürün veya

imal edileceği miktarı ton/yıl olarak;    1.200 Ton/Yıl

e. Atölye Sayısı;                                  2

f. Ortaklığın Durumu;                          A.Ş.

g. ÇaIıştıracağı Personel;                    100

2. İrtifak ve intifa hakkı tesisi tarihinden itibaren en geç (6) ay içinde yatırıma başlanacak ve ilişikteki termin (yatırım gerçekleştirme) planına göre en geç 2 yıl sonunda elektrik tesisatı, su tesisatı bağlantıları yapılmış, atölyelerin inşaatları tamamlanmış ve atölyelerin çalışmasını sağlayacak asgari makina ve teçhizat temin edilmiş ve faaliyete geçecek duruma getirilmiş olunacaktır.

3. Liman Tüzüğüne/Yönetmeliğine göre yapılması ve uyulması gereken hususlar zamanında yerine getirilecektir,

4. Tuzla  Aydınlı Liman mevkii özel sektör tersane sahasında yapılacak alt yapı (su, elektrik, yol, kanalizasyon, telefon, deniz ve çevre kirliliğini önleme tesisleri v.b.) yatırımlara iştirak edilecektir.

Deniz ve çevre kirlenmesini önlemek üzere kirletmeyi önleyecek tedbirleri almak zorunda olduğumuz gibi, Tuzla Gemi İnşa Sanayi Bölgesinde kurulacak müşterek arıtma tesisine de her yönden iştirak edilecektir.

 

5. Ulaştırma Bakanlığınca onaylanan projede belirtilen şekilde ve konumda yatırım gerçekleştirilecektir. Onayların projenin dışına çıkıldığında bir husus tahsisin iptali sebebi sayılacaktır.

6. Projede bulunan veya bulunmayan yatırımlar ile verimliliği arttırıcı herhangi ilave bir tesisin (karada) inşa ettirilebilmesi, komşu kuruluşların bu ilave tesisten mutazarrır olmayacağının Ulaştırma Bakanlığına bildirilmesi ve Ulaştırma Bakanlığınca onaylanması kaydıyla mümkün olabilecektir.

7. Karada sınırları belirlenmiş saha dışına genişleme yapılmayacaktır. Aksi takdirde bu husus tahsisin iptali sebebi sayılacaktır.

8. Projede belirtilen atölye ve yatırımlar komşu kuruluşlara çapariz (engel) vermeyecek biçimde yerleştirilecektir.

9. Yan sanayi yeri olarak tahsis edilen arazi hiçbir şekilde tahsis gayesi dışında kullanılmayacak ve başkalarına kiraya verilmeyecektir. Aksi takdirde bu husus tahsisin iptali sebebi sayılacaktır.

10. Yukarıda taahhüt edilen ve istenilen hususların zamanında yerine getirilememesi ile bu taahhütnamede belirtilen hükümlerin dışına çıkılması halinde tarafımıza yapılan tahsisin iptalini peşinen kabul ve taahhüt ederiz.

11. Bu taahhütname hükümleri Ulaştırma Bakanlığınca denetlenecektir.