1990-86 sayılı genelge

Ankara, 21.12.1990

Özü: Bazı Dernek ve Kurumların bazı vergilerden muaf tutulmasına ilişkin 3685 sayılı Kanun Hak.

 

GENELGE 86

 

5 Aralık 1990 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 3685 sayılı Kanun aynen aşağıya alınmıştır:

 

Madde 1) 11.7.1972 tarihli ve 1606 sayılı Türkiye Kızılay Derneği, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumunun Bazı Vergilerden, Bütün Harç ve Resimlerden Muaf Tutulmasına Dair Kanunun adı,   Bazı Dernek ve Kurumların Bazı Vergilerden, Bütün Harç ve Resimlerden Muaf Tutulmasına İlişkin Kanun olarak değiştirilmiştir.

 

Madde 2) 1606 .sayılı Kanunun 25.8.1977 tarihli ve 2104 sayılı Kanunla değişik 1 ve 3 ncü maddeleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

Madde 1. Türkiye Kızılay Derneği, Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Yardımseverler Derneği ve Resmi Darülaceze Kurumları ile Daruşşafaka Cemiyeti ve Yeşilay Derneği kendilerine tereddüp eden vergi, harç ve resim mükellefiyetinin kurumlara ait olduğu hallerde bütün vergilerden, harçlardan resimlerden hisse ve  fonlardan muaftır.

 

Madde 3. Kanunlarla veya imtiyaz sözleşmeleri ile Türkiye Kızılay Derneği, Türk Hava Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Yardımseverler Derneği ile resmi darülaceze kurumlarına, Daruşşafaka Cemiyetine Yeşilay Derneğine sağlanan gelirlerden hazine hissesi veya inhisar resmi alınmaz.

 

Madde 3) Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.  BiIginizi ve buna göre işlem ifasını rica ederim. Saygılarımla.

                     

Türkiye Noterler Birliği BAŞKANI

Uğur KALAFATOĞLU

(İstanbul 20. Noteri)