1990-29 sayılı genelge

Ankara, 11.4.1990

Özü : Türkiye Kızılay Derneğine oyun kağıtları ve röntgen filmleri için tanınan muafiyetlerin kaldırıldığı, Türk Hava Kurumu, Çocuk Esirgeme Kurumu, Resmi Darülaceze Kurumlarına tanınan muafiyetler ile Kızılay Derneğine diğer sebeplerden dolayı tanınan muafiyetlerin devam ettiği hak.

 

GENELGE 29

 

1986 yılında yayınlanan Noterin EI Kitabının 67. sayfasında 1606 sayılı Kanunla getirilen muafiyet hükümlerine yer verilmiş idi. Daha sonra 3.10.1986 tarih ve 67 sayılı genelge ile bu kitaptaki bazı yanlışlıkların düzeltilmesi sırasında söz konusu 1606 sayılı Kanunun 1 ve 3. maddesinin yürürlükten kaldırıldığı bildirilmiş ,bulunmaktadır.

Bu defa yapılan incelemede 1606 sayılı Kanunun 1 ve 3. maddesinde Türkiye Kızılay Derneğine oyun kağıtları ve röntgen filmleri için tanınan muafiyetlerin kaldırıldığı, Türk Hava Kurumu, Çocuk 'Esirgeme Kurumu, Resmi Darülaceze Kurumlarına tanınan muafiyetler ile Kızılay Derneğine diğer sebeplerden dolayı tanınan muafiyetlerin devam ettiği anlaşılmıştır.Bilinmesini ve söz konusu Kanunun bu şekilde uygulanmasını rica ederim. Saygılarımla.

 

Türkiye Noterler Birliği

Başkan Yardımcısı

Cengiz TORLAK

(Ankara 23. Noteri)