1986-37 sayılı genelge

Ankara, 7.5.1986

özü : Emekli   olanların çalışabilecekleri, Yaşlılık aylığı almakta iken sigortalı olarak çalışmak isteyenlerin yaşlılık aylıkları bu tarihten itibaren kesilir. Bunlar için ileride yeni hesaplara göre yaşlılık aylığı bağlanır.

 

G E N E L G E (37)

 

............................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA

............................ NOTERLİĞİNE

 

Sosyal Sigortalar Kurumundan emekli olanların da çalışmalarına izin veren 3279 sayılı Kanun, 6 Mayıs 1986 tarihli ve 19099 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Bu kanunun birinci maddesi ile değiştirilen 506 sayılı Kanunun 3. maddesinin II. bendinin (C)' fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

C) Kanunla kurulu Sosyal Güvenlik Kurumlarından malullük veya emekli aylığı almakta iken bu kanuna tabi sigortalı' bir işte çalışanların 78 maddeye göre tespit edilen prime esas kazançları üzerinden 63 madde hükmüne göre Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilir.

 

Sosyal Güvenlik Destek Primi ödenmiş süreler, bu kanuna göre sigortalı süresinden sayılmaz ve 24.5.1983 tarih ve 2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına tabi olarak geçen hizmetlerin birleştirilmesi hakkında Kanun Hükümleri uygulanmaz. 64. madde hükmüne göre toptan ödeme yapılmaz. Ancak, iş kazası veya meslek hastalığı halinde 12. madde hükümleri uygulanır.

Bunlardan kendi kanunlarına göre görev malullüğü aylığı bağlanmış-olanlar kurumdan yazılı talepte bulunurlarsa, bunlar hakkında talep tarihini takip eden aybaşından itibaren malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları da uygulanır.

 

Aynı kanun ile 506 sayılı Kanunun 63. maddesinde yapılan değişiklikle yaşlılık aylığı almakta iken sigortalı olarak çalışmak isteyenlerin yaşlılık aylıkları bu tarihten itibaren kesilir. Bunlar için ileride yeni hesaplara göre yaşlılık aylığı bağlanır. Bilinmesini ve buna göre işlem ifasını rica ederim. Saygılarımla,

 

BAŞKAN

Rasim EYÜBOĞLU

(Ankara 24. Noteri)


Emeklilikten Sonra Tekrar Çalışma